как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За Вирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност

avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Полезни линкове | Кибер-престъпления | Тестове за компютърна сигурност

>> Полезни линкове <<

     1. Антивирусни лаборатории - В този раздел ще намерите списък с популярни лаборатории за тестване на антивирусни програми, защитни стени, anti-spyware, anti-spam, anti-trojan horses и друг anti-malware софтуер. Резултатите от тестовете им ще ви помогнат по-добре да изберете на кои програми за сигурност да се доверите при защитата на вашия компютър.
     2. Вирусни Енциклопедии - Подробен списък с известни Вирусни Енциклопедии, в които ще откриете не само определения на сложни термини, но и информация за конкретни компютърни вируси. Ако антивирусната Ви програма е открила компютърен вирус и искате да научите какви поражения може да е нанесъл той върху вашите файлове, тези Вирусни Енциклопедии ще са Ви от голяма полза. В раздела ще намерите още и информация за популярни Интернет измами и съвети как да подобрите компютърната си сигурност. Ако сте чували термините Spyware, Adware, Trojan Horse, Worm, Phishing, Pharming, Crimeware и др., но не знаете какво точно означават - този раздел е точно за Вас.
     3. Кибер престъпления - Тук ще намерите списък с професионални уеб сайтове, в които е предоставена много подробна информация за популярни интернет измами и истории на техни жертви. Научете как може да пазарувате по-безопасно в Интернет.
     Създали сме и списък, предназначен за родители, в който те могат да прочетат на какви опасности са изложени децата им в Интернет. Някои от сайтовете са подходящи и за деца и учители.
     4. Тестове за компютърна сигурност - В този раздел ще намерите списък с уеб сайтове, от които може да извършите сканиране на компютъра си за вируси или да проверите устойчивостта на защитната ви стена срещу Хакерски атаки.
     5. Криптография - Предлагаме Ви списък с полезни уеб сайтове с информация за историята на науката Криптография; криптографските алгоритми, използвани в съвременните програми за кодиране на данни; специализирани книги; кодиращи машини (Енигма) и др.
     6. Възстановяване след срив на системата - В този раздел ще намерите списък с уеб сайтове, на които е обяснено как да създадете boot дискета или компакт диск, със специализиран софтуер за тестване и възстановяване на системата Ви. Някои от приложенията са подходящи за тестване на HDD и RAM памет. Може да се окажат много полезни, ако наскоро сте закупили такива. В добрите фирми ги тестват преди да Ви ги продадат, но Вие най-добре може да се погрижите за вашия компютър. Ако установите проблем, ще върнете продукта преди да е изтекла гаранцията.
__