как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За антивирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност

avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Възстановяване след срив на системата

>> Възстановяване след срив на системата <<

     1. Bart’s Boot Disks – В този сайт е обяснено подробно как да си направите стартираща дискета за компютъра, ако имате проблем с Windows. Предоставен е и специален софтуер, с който ще Ви улесни.
     2. Hiren’s BootCD – Известен сайт, в който е представен списък с полезни програми за MS DOS и Windows и е обяснено как да създадете с тях "boot диск".
     3. Ultimate Boot CD – Тук ще откриете съвети как да създадете "boot диск" с полезни програми за тестване, диагностика и възстановяване на системата. Имате възможност да свалите и готов имидж файл на въпросния диск.
     За тези, които не знаят, имиджът (image) представлява 1:1 копие на даден диск под формата на един единствен файл, в който се намира цялото съдържание на въпросния диск.
     Най-популярните формати на имидж файлове са *.bin, *.iso, *.nrg. След като бъдат създадени те могат да бъдат заредени като нормален оптичен диск (CD, DVD), без да е необходимо да бъдат записвани на такъв. Най-често се използват за разпространението на пиратски операционни системи и игри.
     4. Windows XP Recovery Console – Информация от първа ръка как да използвате Recovery Console при срив на Windows. На мен лично не ми е помагала тази конзола, но все пак си струва да я пробвате.
     5. Repair - Бихте могли също така и да използвате опцията Repair от инсталационният диск на Windows. Имам впечатления само от Windows XP и те не са никак добри. Прибягвал съм 3-4 пъти до тази процедура, но само първият се оказа успешен. По мои наблюдения програмата просто копира предварително избрана група от файлове и подменя с тях вече инсталираните такива на хард диска. Не се опитва да открие проблема и затова резултатът не е добър.