как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За Вирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност


avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Как да защитим децата си от опасностите в Интернет | Съвети от специалисти

>> Как да защитите децата си от опасностите
в Интернет? Съвети от специалисти <<


     30. Home Computer Security - Департаментът по домашна сигурност на САЩ с помощта на публични и частни сектори е създал план за защита на американските граждани от заплахите, свързани с компютърната сигурност. Като част от тази инициатива е създадена организацията The United States Computer Emergency Readiness Team (US-CERT). На своя сайт тя предоставя съвети за подобряване на компютърната сигурност на потребителите.
     31. Onguard Online - Това е още един правителствен сайт, който е създаден с цел да информира американските граждани за рисковете при използването на Интернет и как те могат да ги намалят. Сайтът се поддържа от Федералната комисия по търговия (Federal Trade Commission - FTC). В Щатите онлайн бизнесът достига обороти от милиарди долари, а непрекъснато увеличаващите се вирусни атаки, измами с кредитни карти и др. подобни престъпления, оказват много лошо влияние върху този бизнес. Затова правителството не стои безучастно, а инвестира средства в подобряването на компютърната грамотност на американското население. От Майкрософт са направили образователни клипчета, които наистина са много интересни. Препоръчваме Ви да разгледате сайта, но трябва да имате предвид, че подобни сайтове се спонсорират от големи компании и те се възползват от възможността да рекламират своите продукти. Недейте да приемате, че предлаганите от тях програми за защита са най-подходящите за вас. Например защитната стена на Windows XP SP2 осигурява по-слаба защита от повечето други защитни стени. Има добри безплатни firewall-и, които ще предпазят компютъра Ви по-добре. Крайната преценка си остава ваша.
     32. Boost Up - Този сайт се поддържа от американската армия и е насочен към тийнейджъри, които имат трудности със завършването на своето образование. Целта на сайта е да ги окуражи да не се отказват от образованието си въпреки трудния живот, който водят. Всеки посетител на сайта може да отправя мотивационни и-мейли, текстови съобщения, видео клипове и др. В сайта има раздел наречен "Thinking about Dropping Out", който съдържа линкове към други полезни и образователни сайтове за теми като използване на наркотици и алкохол, домашно насилие, бременност, безопасен сексуален живот, самоубийство, бягство от вкъщи и др. Сайтът е изключителен, въпреки че отначало може да Ви се стори малко странен заради по-нестандартния дизайн. Разгледайте го - ще намерите полезна информация.
     33. Great Websites for Kids - Този сайт е създаден от American Library Association (ALA). В него ще намерите списък с уеб сайтове за деца, подредени в най-разнообразни категории. Вярно е, че сайтовете са на английски език, но ако детето Ви го изучава - това е чудесена възможност да се упражнява като чете детски сайтове.

< страница 1 2 3 4 5 6 7 8 >

Stop AIDS in Children