как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За Вирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност

avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Как да защитим децата си от опасностите в Интернет | Съвети от специалисти

>> Как да защитите децата си от опасностите
в Интернет? Съвети от специалисти <<


     23. Get Safe Online - Това е популярен американски сайт за сигурност. В него ще намерите безплатни съвети как да се предпазите от онлайн измами, компютърни вируси, шпионски софтуер, хакерски атаки и др. В сайта може да прочете и истински истории на хора, които са имали компютърни проблеми, свързани със сигурността. Ако не сте на ти с компютрите, този сайт ще Ви бъде от голяма полза.
     24. BBC Web Wise Guide - Сайтът е създаден от битанската телевизия BBC с образователна цел. В него ще намерите онлайн уроци как да използвате компютър и Интернет, предназначени за абсолютни начинаещи. Ако сядате за пръв път пред компютъра, тези уроци са точно за вас. От BBC са подготвили отговори на най-разнообразни въпроси, свързани с Интернет и са ги подредили в два раздела - Ask Bruce и Net Comment. Сайтът наистина е полезен и Ви препоръчваме да го разгледате, дори и да имате добра компютърна грамотност.
     25. There 4 me - Този сайт се поддържа от британската организация NSPCC и съдържа отговори на най-разнообразни въпроси, които вълнуват децата. Той е много интересен и единственият недостатък е, че е на английски и за български деца ще бъде трудно да го разберат. Би било хубаво, ако направят и български аналог на There 4 me.
     26. Don't Hide It - Този сайт също се поддържа от британската организация NSPCC и е насочен към деца, които живеят в проблемни семейства и са обект на насилие от страна на родителите си. Разказани са истински истории в няколко видео клипа и въздействието им е наистина много силно. Българското Интернет пространство има нужда от подобен сайт. Вече има създадена национална гореща линия, която е част от камапнията "Училище без насилие". Вероятно вече сте гледали рекламния клип на кампанията с Димитър Бербатов, Ани Салич, Владо Карамазов и други популярни личности. Тя определено има нужда от един хубав сайт като Don't Hide It. Кампанията "Училище без насилие" е вдъхновена от стихотворението на Лора Граймс - 14 годишно момиче от Бристол, което слага край на живота си след като е системно малтретирано в училище. Може да прочетете писмото й в този клип.
     27. Stafe Safe - Този сайт е посветен на компютърната сигурност и безопасното използване на Интернет. Насочен е към хора от различни възрастови групи - тийнейджъри, родители, учители, хора над 50 години. В сайта може да прочетете много интересни съвети. Като съдържание е подобен на Get Safe Online.
     28. FBI Parent's Guide to Internet Safety - На тази страница може да прочетете съвети на ФБР за родители как да разберат дали децата им са обект на кибер или сексуален тормоз и какво да предприемат в такъв случай, как могат да ги предпазят от тези опасности. Препоръчваме Ви да прочетете тези съвети.
     29. Know the Rules - На тази страница ще намерите съвети от Националния център за изчезнали и експлоатирани деца в САЩ, предназначени за родителите. В съветите са посочени най-важните неща, за които трябва да се говори в семейството и какви правила за Интернет безопасност да се създадат вкъщи.

< страница 1 2 3 4 5 6 7 8 >