как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За Вирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност

avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Как да защитим децата си от опасностите в Интернет | Съвети от специалисти

>> Как да защитите децата си от опасностите
в Интернет? Съвети от специалисти <<


     20. Web Wise Kids - Това е американска организация, която предлага интерактивни обучаващи игри за младежи. В тях се засягат теми като софтуерно пиратство, измама, виртуална любов, кибер тормоз, създаване на блогове, онлайн хищници (педофили, убийци), кражба на самоличност и др. Тези игри не са безплатни, но на сайта са предоставени няколко рекламни видеоклипа, които показват ползата от тях. Особено внимание си струва да обърнете на филмчето "Историята на Кейти". Направени са две версии - една за родителите и една за тийнейджърите. "Историята на Кейти" е създадена по действителен случай и разказва за връзката между младо момиче и педофил. Те се запознават чрез Интернет и постепенно насилникът става все по-настойчив и иска да види Кейти. Препоръчвам Ви да гледате този клип, защото ще Ви разкрие как насилниците спечелват доверието на своите жертви. Освен педофили, това могат да бъдат убийци, измамници и други престъпници. Родителите трябва да разберат, че инсталирането на някаква програма на компютъра няма да предпази децата им от подобни опасности. Децата трябва да бъдат информирани от какво да се пазят, защото те не осъзнават колко опасен може да бъде Интернет. За тях той е източник на забавление.
     21. Web Safe Crackerz - Това е един различен сайт. Създателите му са решили да привлекат вниманието на младежите с онлайн игри. Всяко дете, което иска да се включи, трябва да си създаде потребителско име и да се логне с него. Целта е да бъде разбит сейфа на барон Дамиен Проспект. В него той държи много важни файлове, чрез които може да бъде победен. За да бъде отворен сейфа, трябва да се вземат 6 кода от 6 свята, създадени от барона. Във всеки свят има тест с въпроси, на които играчът трябва да отговори. А за да отговори вярно, той трябва да прочете внимателно съветите предоставени в съответния свят. Целта на сайта е да подобри компютърната грамотност на децата.
     22. ICRA - ICRA (Internet Content Rating Association) е международна организация, част от Family Online Safety Institute (FOSI). Организацията си е поставила за цел да създаде по-безопасен Интернет за децата по света. За да се постигне това е необходимо съдържанието на уеб страниците в мрежата да бъде категоризирано. Точно с това се занимава ICRA. Тя не проверява съдържанието на уеб страниците, нито пък им поставя някакъв рейтинг. Вместо това, създателите на уеб сайтове попълват въпросник предоставен от ICRA и по този начин те самите категоризират своя уеб сайт.
    От организацията са създали специален раздел за родители (ICRA for Parents). В него ще намерите линкове към специализирани сайтове за деца и родители, съдържащи интересни съвети. В най долната част на страницата са посочени линкове към три важни дикумента - The Parent's Child Protection Guide for The Internet (списък от 10 важни правила), Children Bill's of Rights for The Internet (Този документ напомня на децата, че имат право на безопасно ползване на Интернет) и The Family Online Internet Safety Contract (Договор между детето и някой от родителите, в който се уточняват правилата, които трябва да спазват детето и родителя). Тези документи са много интересен начин да бъде запознато детето с правилата за безопасна работа в Интернет. След като се подпише договора на едно дете ще му бъде много по-трудно да го наруши. Това важи най-вече за по-малките деца. На сайта ще намерите и линкове към много други полезни сайтове.

< страница 1 2 3 4 5 6 7 8 >