как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За Вирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност

avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Как да защитим децата си от опасностите в Интернет | Съвети от специалисти

>> Как да защитите децата си от опасностите
в Интернет? Съвети от специалисти <<


     15. National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) - Това е британска организация, създадена през 1884 г. В момента тя поддържа гореща линия във Великобритания, на която могат да потърсят помощ деца, жертва на насилие. Организацията също така предоставя полезни документи със специализирани съвети към родители и учители как да предпазят децата, за които се грижат, от насилие. Специално за децата са създадени подходящи сайтове, на които те могат да открият отговори на тревожещи ги въпроси и да прочетат истории на други деца, били жертва на насилие. Уеб сайтовете са много професионално направени и Ви препоръчвам да им отделите повече време.
     16. NetSmartz - Това е американски сайт, поддържан от Националния център за изчезнали и експлоатирани деца в САЩ (NCMEC). Насочен е към родители, учители, тийнейджъри и малки деца и предоставя много съвети под формата на видео уроци и презентации. На сайта са предоставени и статистически данни за използването на Интернет от деца, влиянието на порнографията върху деца, онлайн хулиганството (cyberbullying) и др. За да може да бъдат разбрани по-добре рисковете от използването на Интернет, в сайта са представени и истински истории на деца, които са влезли във връзка с педофили, убийци, онлайн хулигани и др. NCMEC поддържа и сайта NSTeens, който е насочен към тийнейджъри и също съдържа много полезна информация.
     NetSmartz и NSTeens са едни от най-добрите американски сайтове, създадени с подобна цел и Ви препоръчвам да ги разгледате по-подробно.
     17. Media Awareness Network (MNet) - Това е канадска организация, предоставяща информация за това какво влияние оказват медиите и новите технологии (телевизиите, филмите, Интернет, видео игрите, вестниците, музиката) върху възпитанието на децата. Сайтът е разделен в две основни секции - за родители и за деца. Това е един богат ресурс на информация и Ви препоръчвам да го разгледате.
     Въпреки че информацията се отнася за Канада, тя може да бъде използвана до голяма степен и в България. Трябва да се учим от опита на тези, които са по-напред от нас и да се опитаме да не допускаме грешките, които са допуснали те.
     18. CommonSenseMedia - Това е организация, която си е поставила за цел да предостави информация на родителите за това какво влияние оказват медиите върху развитието на децата им. Тя е изградила каталози на филми, сериали, игри, музика, уеб сайтове, книги и е създала възрастови рейтинги за всички тях. По този начин родителите могат да се ориентират кои игри или филми, например, са подходящи за децата им.
     19. Entertainment Software Board - Организация, която определя възрастов рейтинг на видео игри за различни платформи - Windows, Playstation, X-box и т.н. Може да проверите рейтинга на дадена игра, която смятате да купите на детето си и да видите дали тя е подходяща за неговата възраст.

< страница 1 2 3 4 5 6 7 8 >