как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За Вирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност

avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Как да защитим децата си от опасностите в Интернет | Съвети от специалисти

>> Как да защитите децата си от опасностите
в Интернет? Съвети от специалисти <<


     9.9. New Mobile Services - Сайтът е посветен на мобилните комуникации и рисковете за децата при използването им. Чрез тях те могат да бъдат тормозени чрез заплашителни съобщения и обаждания. Ако децата предоставят номера си на непознат, той може да се окаже педофил и по този начин да осъществи по-близък контакт с тях. Съвременните телефони разполагат с достъп до Интернет и телевизии. Много е важно този достъп да бъде филтриран, защото децата могат да попаднат на неподходящо за тях съдържание. Всичко това зависи до голяма степен от мобилните оператори и те трябва да инвестират, за да направят ползването на мобилни телефони по-безопасно за децата.
     10. ThinkUKnow - Това е един от най-популярните британски сайтове, предоставящ съвети на деца, родители и учители за рисковете от използването на новите методи за общуване и обмяна на файлове - инстант месинджърс, мобилни телефони, p2p мрежи, чат стаи и др. Сайтът е направен професионално и Ви препоръчвам да го прегледате внимателно.
     11. Miss Dorothy - Този британски сайт е насочен основно към деца. В него има много полезни съвети, игри, обяснения на компютърни термини и др. Тъй като сайта е на английски език и малките деца не биха го разбрали, е добре родителите да прочетат внимателно съветите и после да им ги обяснят.
     12. Net Lingo - На този сайт ще намерите значенията на разнообразни компютърни термини. Може да потърсите допълнителна информация и в Wikipedia. Тя се разширява с всеки изминал ден и от личен опит знам, че съдържа много подробна и полезна информация за най-разнообразни неща.
     13. CyberSmart Kids - Cybersmart Kids е австралийски уеб сайт, създаден от Australian Communications and Media Authority (ACMA). Това е правителствена австралийска организация, която отговаря за регулирането на радио и телекомуникационните излъчвания и Интернет. Тя се стреми чрез съвети, информация и софтуер да помогне за създаването на по-безопасен Интернет за австралийските граждани.
     Сайтът CyberSmart Kids е насочен към деца и родители и съдържа много полезна информация. Препоръчвам Ви да го разгледате, защото е направен много професионално.
     14. NetAlert - Този сайт е създаден и се поддържа от Австралийското правителство. Има две основни цели - да предостави безплатни филтри за уеб съдържание и необходимата информация и съвети на родителите как да предпазят децата си от съществуващите опасности в Интернет. Съветите за родители са събрани в книжката "Ръководство за родители". Тя е безплатна и всеки може да я свали. Не така стоят нещата с безплатните филтри. Те са достъпни само за хора, живеещи в Австралия. Ако се опитате да ги свалите, вашият IP адрес ще бъде сканиран и по този начин ще се установи къде се намира компютърът Ви в момента. Ако сте българин, който живее в Австралия, може да се възползвате от предоставените филтри. На останалите бих препоръчал да пробват българският безплатен филтър за уеб съдържание - Child Defender.

< страница 1 2 3 4 5 6 7 8 >