как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За Вирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност


avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Как да защитим децата си от опасностите в Интернет | Съвети от специалисти

>> Как да защитим децата си от опасностите
в Интернет? Съвети от специалисти <<


     9.2. ChatDanger - Този сайт е разделен на няколко категории - Мобилни телефони, Чат, Електронна поща, Месинджъри (ICQ, Skype, Google Talk), Онлайн Игри. Това са средствата, чрез които едно дете може да влезе в контакт с други хора. Във всяка категория е представена история по действителен случай, която разкрива опасностите при използването на съвременните телекомуникационни технологии. Сайтът е насочен към деца, но тъй като е на английски би било трудно да се използва от българските деца, но нищо не пречи на родителите да го проучат и да разкажат на децата си прочетените истории и съвети.
     9.3. Kidsmart - Сайтът Kidsmart е предназначен за деца, учители и родители. В него са предоставени книги, постери, филми, игри, линкове към специализирани уеб сайтове и др. полезна информация.
     9.4. Know It All - Тук ще намерите образователни видео материали, разделени в няколко категории:
     А) Know IT All за родители съдържа съвети за родители, деца и учители. Разделът предоставя и определения на специфични компютърни термини.
     Б) Know IT All за обучаващи се учители е насочен към младите учители и има за цел да им помогне да разберат по-добре опасностите за учениците от използването на Интернет. Освен родителите и учителите трябва да участват активно в създаването на добра Интернет култура у децата, които не осъзнават на колко големи опасности са изложени в Интернет. Обучаващият диск с филма се разпространява само чрез поръчка и не е достъпен онлайн, но за сметка на това са предложени линкове към специализирани сайтове с полезни съвети.
     В) Know IT All за учители е предназначен за учители, преподаващи в гимназии. В раздела ще намерите описание на съвременните средства за комуникация, които използват учениците и линкове към други полезни сайтове. За съжаление и тук обучаващият диск се разпространява само чрез поръчка и не е достъпен онлайн. Все пак може да се използва подраздела "Учители" в Know IT All за родители.
     9.5. Young people, Music & The Internet - Този сайт е насочен към родители и деца и им обяснява рисковете, свързани със свалянето на файлове от Интернет - заразяване с компютърни вируси, използване на нелицензирана музика и софтуер и др.
     9.6. Blog Safety - На този сайт ще намерите книжка със съвети, предназанчени за родители. В нея се обясняват опасностите от използването на блогове от деца. Блоговете представляват Интернет дневници и стават все по-популярни.
     9.7. Sorted - Това е сайт, съдържащ информация за термини като spyware, adware, trojans, popups и др. Представени са мнения на професионалисти, има и линкове към специализирани сайтове. Казано накратко, този сайт ще ви помогне да подобрите защитата на компютъра си и личната информация.
     9.8. Jenny's Story - Този сайт е посветен на образователният филм "Историята на Джени". За съжаление не се разпространява безплатно.
     Четох в пресата, че като част от кампанията "Децата безопасно в Интернет" е подготвен образователен филм, който ще бъде прожектиран в училищата. Вероятно в него ще бъдат засегнати същите проблеми, както и в "Историята на Джени". Все пак тези, които могат да си го позволят биха могли да си поръчат филма, но за нашия стандарт цената е много висока (21.15 паунда).

< страница 1 2 3 4 5 6 7 8 >