как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За Вирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност

avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Как да защитим децата си от опасностите в Интернет | Съвети от специалисти

>> Как да защитите децата си от опасностите
в Интернет? Съвети от специалисти <<


     4. Национално представително проучване на обществената осведоменост по проблемите на безопасността на децата в Интернет - Това проучване е извършено от Националния център за изучаване на общественото мнение и предоставя информация за какво децата използват най-често Интернет и доколко осъзнават на какви опасности са изложени. Показани са и гледните точки на родители и учители. Статистическите данни показват много любопитни неща. Препоръчвам Ви да ги прочетете внимателно.
     5. Опасностите за децата в Интернет - Това е една статия в сайта на Националната агенция за защита на потребителите. Тя съдържа примери за вредно съдържание в Интернет и как то може да навреди на децата, които го разглеждат.
     6. European kids online - Това е проект на европейския съюз и има за цел да представи подробни данни за Влиянието на Интернет и медиите върху децата. Проучването се извършва за период от три години и трябва да приключи през 2009г. България също участва в този проект. Повече информация за проекта може да прочетете на български ето тук.
     7. KidsHealth - Този сайт съдържа богата информация за редица здравословни проблеми и съвети за тяхното преодоляване. Той е ориентиран към три групи хора - родители, малки деца и тийнейджъри. Съветите в сайта се отнасят до сексуалния живот и предаваните по полов път болести, използването на контрацептиви, използването на безопасни диети, опасностите за младите шофьори и за какво трябва да внимават, техники за самозащита, живота след развод на родителите, използването на алкохол и наркотици, как да учите по лесно за изпити и др.
     Накратко - в този сайт има тонове полезна информация. Освен съвети са предоставени и линкове към специализирани сайтове по съответните проблеми. Информацията е на английски език и е безплатна.
     KidsHealth се поддържа от американската фондация Nemours, която е създадена от тръста Alfred duPont.
     8. LikeItIs - Този сайт е насочен изцяло към сексуалното образование на тийнейджърите. Съдържа информация за видовете контрацептиви и предавани по полов път болести, бременност, какво представлява сексът и много други въпроси. Сайтът е ориентиран само към младежи, но може да даде идея на родителите как и за какво да запознаят децата си при сексуалното им възпитание.
     9. Childnet International - Уеб сайтът съдържа изключително много информация, предназначена за родители, деца и учители. Тя е организирана в различни категории, за които са създадени отделни сайтове. Ще направя кратко представяне на всеки един от тях:
     9.1. Childnet Academy е проект, който е подкрепял деца до 18 години в създаването на полезни уеб сайтове. За съжаление той вече не се поддържа. Темите, по които са били създавани сайтове са интересни, но тъй като са правени от деца, крайният резултат не е много добър. Част от проектите вече не се поддържат. За съжаление, тези които все още съществуват не са доразвити след състезанието. Все пак Ви препоръчвам да го разгледате - може да намерите интересни идеи за ваш уеб сайт.

< страница 1 2 3 4 5 6 7 8 >