как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За антивирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност

avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2009 © Павел Атанасов | Премахване на компютърни вируси и друг Malware от заразен компютър

>> Премахване на компютърни вируси и
друг Malware от заразен компютър
<<

          – Ако файлът е ценен и вирусът не може да бъде отделен от него или антивирусната програма не може да се справи с вируса, може да потърсите специален инструмент за почистването му в Интернет. За целта напишете името на вируса в популярна интернет търсачка и добавете removal tool. Ако не откриете такъв инструмент, сложете файла под карантина. След време може да бъде създаден почистващ инструмент или антивирусната програма да получи дефиниции за безпроблемното премахване на вируса и така да спасите ценния файл. За да избегнете подобни проблеми е добре да записвате редовно резервни копия на важните файлове.
     Сканирането на компютъра може да продължи с часове в зависимост от обема на съхраняваните данни. Можете да настроите антивирусната си програма да поставя автоматично всички заразени файлове под карантина и да я оставите да сканира през нощта. На сутринта ще видите резултата. Файловете под карантина могат да бъдат възстановени и затова тази опция не крие рискове да бъдат изтрити важни документи или други файлове. Много важно е броят на откритите компютърни вируси да е равен на броя на обезвредените такива.
     Сканирането с една антивирусна програма не е достатъчно. Необходимо е да се използват и антивирусни скенери на други компании. Те използват различен алгоритъм за сканиране и могат да открият зловреден софтуер, който е пропуснат от антивирусна Ви програма. Сканирайте системата отново с такъв скенер.
     След като сте се убедили, че компютърът Ви е чист, можете да го рестартирате и да се върнете към обичайните си занимания. Не забравяйте да включите отново System Restore.
     Препоръчително е да сканирате компютъра си цялостно поне веднъж седмично. Най-подходящи за това са часовете, когато не го използвате (през нощта или през деня).


< страница 1 2 3 >