как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За Вирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурностavast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси и друг malware

>> Как да се предпазим от заразяване с
компютърни вируси и друг Malware? <<

______- Отворете Control Panel и изберете Network Connections. Кликнете с десен бутон върху Local Area Connection и изберете Properties. От отворилия се прозорец махнете отметката пред File and Printer Sharing for Microsoft Networks, ако нямате нужда от нея. Препоръчително е да деинсталирате File and Printer Sharing for Microsoft Networks (дезактивирането не е достатъчно), но трябва да имате предвид, че процесът Server ще изчезне от списъка с процесите. За да е активен, трябва да инсталирате отново File and Printer Sharing for Microsoft Networks (отворете прозорец Properties на Local Area Connection, кликнете Install, изберете Service и натиснете Add, след това изберете File and Printer Sharing for Microsoft Networks и натиснете ОК).
     Ако след направените промени имате проблеми с някои приложения и достъпа до Интернет, възстановете промените една по една, докато откриете къде е проблема. Желателно е да си запишете подробно всички промени, които сте направили. Препоръчвам Ви да не го правите върху хвърчащ лист :).
     10. Microsoft Baseline Security Analyzer – Софтуер, който се използва от администратори за проверка на сигурността на компютрите в мрежата. Извършва проверка на инсталираните обновления за Windows (Hotfixes), слабости в използваните пароли, достъпа до споделените директории. Проверяват се и други приложения на Microsoft, които са инсталирани на машините, например MS Office. Microsoft Baseline Security Analyzer може да бъде използван и в домашни условия. Той ще Ви даде добра оценка за сигурността, както и съвети как да я подобрите. Програмата даунлоудва необходимата информация от сървър на Microsoft и я сравнява с настройките на вашия компютър. Тъй като имах някои спънки при използването й трябва да Ви предупредя за следните неща:
          - Процесът Server трябва да е включен (виж т. 9).
          - Сканираният компютър се обозначава с името му или с IP адрес. Най- добре е да изберете само едното от тях. Аз използвах IP адреса, а за да го разберете направето следното - изберете Start/Run, напишете cmd и натиснете Enter. Напишете ipconfig и натиснете Enter (друг вариант е да напишете ipconfig /all така ще получите по-подробна информация за мрежовите настройки).
     11. Изключете излишните потребителски акаунти - отворете Control Panel и изберете Administration Tools/Computer Management и изберете Local Users and Groups/Users. Вдясно ще видите всички потребители, които имат право да използват системата. Чрез кликване с десен бутон върху всеки един от тях може да му зададете определена парола или да промените настройките му (Properties). Добре е да изключите потребителския акаунт Guest (ако нямате нужда от него) или поне да му сложите парола (по подразбиране той е изключен, но може да се наложи да въведете такъв акаунт за нов потребител, който не желаете да се рови прекалено много в компютъра Ви).
     12. Проверете споделените директории, принтери и други ресурси. За да го направите отворете Control Panel и изберете Administration Tools. Отворете Computer Management и изберете Shared Folders.
          - В Shares ще видите кои ресурси са споделени, пътеките до тези ресурси, видът на връзката - Windows, NetWare, Macintosh, броят на връзките към всеки ресурс и описание на споделения ресурс.
          - В Sessions са отбелязани потребителите, които са се свързали към споделените ресурси, имената на техните компютри, видът на връзката - Windows, NetWare, Macintosh, от колко време се осъществява връзката, времето от последното действие на потребителя, както и дали потребителят се е свързал като Guest.

< страница 1 2 3 4 5 6 >