как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За Вирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност

avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Интернет измами и кражби на информация - Как да се защитим

>> Интернет измами и кражби на информация. Как да се защитим? <<

     1. Internet Fraud - В тази статия на Wikipedia ще намерите информация за популярни схеми за измами чрез интернет, за най-атакуваните държави, държавите с най-много измамници (сред които за съжаление е посочена и България). Предоставени са и линкове към други подобни статии в Wikipedia и външни източници.
    2. Symantec Security Response – Тук може да прочетете за различни видове компютърни вируси и вирусни атаки и как да се предпазите от тях. На сайта са поместени полезни линкове към други сайтове, които съдържат допълнителна информация как да не станете поредната жертва на интернет измами и как да защитите данните на компютъра си от кражба. Ще научите също и какво означават термини като Phishing, Pharming, Trojans, Spyware и др.
     3. BBBOnline Identity Theft – Ще намерите подробна информация за това как бихте могли да станете жертва на кражба на самоличност. Има истории на жертви на такива престъпления, които ще ви помогнат да получите по-добра представа как действат измамниците и как може да се предпазите от тях. В момента това е едно от най-бързо развиващите се интернет престъпления и трябва да сте добре информирани за него.
     4. Trend Micro Malware Threats Presentation – Презентация на различни заплахи за сигурността на Вашия компютър (троянски коне, шпионски програми, фишинг, червеи и др.). От нея ще разберете как действат най-разпространените видове компютърни вируси, вирусоподобни програми и интернет измами и как бихте могли да се предпазите от тях.
    5. Internet Complaint Center - Този американски сайт е създаден от FBI и National White Collar Crime Center. В него може да прочетете подробности за популярни схеми на измами и да научите подробна информация как да не станете тяхната поредна жертва. Въпреки че сайтът е насочен към американските граждани, информацията на него ще Ви бъде полезна.
    6. Card Watch - Сайтът се поддържа от британската организация APACS. В него ще откриете определения за специфични термини, статии за измами с кредитни и дебитни карти, съвети как да използвате безопасно банковата си карта и др.
    7. Get Safe Online – Популярен американски сайт за компютърна сигурност. В него ще намерите безплатни съвети как да се предпазите от онлайн измами, компютърни вируси, шпионски софтуер, хакерски атаки и др. Можете да прочете и истински истории на хора, които са имали проблеми, свързани със сигурността. Ако не сте "на ти" с компютрите и знаете английски, този сайт ще Ви бъде от голяма полза.
    8. Looks Too Good To Be True - Популярен американски уеб сайт, поддържан съвместно с ФБР, който си е поставил за цел да помогне на американските граждани в борбата с нарастващите Интернет престъпления и атаки на компютърни вируси. Може да прочетете и по-подробна информация за разнообразни компютърни термини, популярни схеми на Интернет измами и истории на техните жертви, тестове с въпроси за сигурност, видове компютърни вируси и др.
    9. Internet Complaint Center - Американски сайт създаден от FBI и National White Collar Crime Center. В него можете да прочетете подробности за популярни схеми на измами и да научите как да не станете тяхната поредна жертва. Въпреки че сайтът е насочен към американските граждани, информацията в него ще Ви бъде полезна.