как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За Вирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност
avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Онлайн Вирусни енциклопедии | Информация за различни видове компютърни вируси

>> Вирусни енциклопедии. Видове компютърни вируси и Интернет измами <<

     1. Sophos Security Information – Този сайт се поддържа от Sophos (известна компания, която произвежда софтуер за защита на корпоративни компютърни системи) и е един от най-богатите ресурси на информация за компютърни вируси и специфични термини (phishing, adware, malware и други). Тук ще намерите и съвети за подобряване на вашата компютърна сигурност.
     2. Trend Micro Virus Encyclopedia Search – Това е голяма база данни от информация за компютърни вируси, предоставена от известната компания за антивирусна и интернет защита Trend Micro.
     3. F-Secure Security Center – Тук ще намерите подробна информация за съществуващите компютърни вируси по света. Също така имате възможност и да сканирате онлайн компютъра си за зловреден софтуер.
     4. Grisoft Virus Encyclopedia – Това е още една енциклопедия за създадените до момента компютърни вируси.
     5. Viruslist.com – Този сайт се поддържа от известният руски производител на антивирусен софтуер Kaspersky. В него ще намерите голямо количество информация за компютърните вируси и как да се борите по-ефективно с тях.
     6. About:Antivirus Software - Още един сайт, в който ще намерите полезна информация за компютърните вируси и програмите, които се борят с тях.
     7. Anti-Phishing - На този уеб сайт ще научите повече за термините phishing и pharming. Така ще може да се предпазите по-пълноценно от тези заплахи.
     8. McAfee Threat Center - Подробна информация за най-новите заплахи от компютърни вируси, карта на разпространението им, богат архив с информация за съществуващи зарази, линкове към полезни ресурси и други интересни неща.
     9. StopBadware.org - Проект, поставил си за цел да издирва уеб сайтове, чието съдържание съдържа зловреден код. В него си партнират големи университети като Harvard, Oxford и компаниите Google, Lenovo, Sun Microsystems. Може би Ви се е случвало при опит да отворите дадена уеб страница чрез Google да се появи съобщението "Този сайт може да навреди на компютъра Ви". То е резултат от успешната работа на проекта StopBadware.org. В уеб сайта ще намерите списък с над 200 000 опасни уеб страници и търсачка, с която да се ориентирате по-лесно сред тях. Ако сте собственик на уеб сайт, който е безвреден, но е определен като опасен, трябва да се свържете с екипа на StopBadware.org и да ги помолите да Ви извадят от черния им сисък.
     10. IBM Antivirus Research - Този проект вече не се поддържа от IBM, но въпреки това съдържа много интересна информация за историята на компютърните вируси, линкове към научни статии и др.