как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За антивирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност

avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Компютърни вируси - определение и видове, предпазване от заразяване, признаци, изтриване

>> Компютърни вируси <<

     1. Определение и видове - През годините се появиха най-различни видове компютърни вируси (Boot секторен вирус, Файлов вирус, Макро вирус, Полиморфичен вирус, Мултиполиморфичен вирус, Стелт вирус) и вирусоподобни програми (червеи, троянски коне, контейнери, бомби). В този раздел ще намерите техните определения и подробна информация за начините им на действие.
     2. Как да се предпазим от заразяване - В миналото вирусите се пишеха предимно от хора, искащи да станат известни. Днес, с развитието на електронната търговия, компютърните вируси се създават главно от престъпници, които искат да забогатеят бързо чрез кражба на самоличност и измами с дебитни и кредитни карти. Абсолютно задължително е всеки, ползващ компютър да е напълно наясно с рисковете, на които се излага. Пазаруването чрез Интернет е много удобно, но трябва да взимате предпазни мерки. В този раздел сме Ви предоставили полезни съвети как да защитите личните си данни от кражби, компютърни вируси и друг malware софтуер.
     3. Признаци на инфекция - За съжаление броят на компютърните вируси нараства непрекъснато и опасността да се заразите е много голяма. Всъщност, въпросът не е дали компютърът Ви ще бъде инфектиран, а кога! Ако сте забелязали забавяне в работата на Windows и се притеснявате, че причината е в компютърен вирус или друг зловреден софтуер, този раздел ще Ви помогне. В него ще намерите подробен списък с най-често срещаните симптоми на заразяване.
     4. Дезинфекция - Чрез компютърните вируси могат да бъдат откраднати номера на кредитни и дебитни карти, потребителски имена и пароли за достъп, секретна фирмена информация при промишлен шпионаж и др. Поради тази причина всеки, който ползва компютър, трябва да има добра компютърна грамотност, за да не се превърне в поредната жертва на онлайн измама или разрушителна атака на компютърен вирус.
     Ако подозирате или сте сигурни, че компютърът Ви е заразен и искате да разберете как да го излекувате, сте попаднали на точното място. В този раздел е предоставена подробна информация как да изтриете компютърни вируси, шпионски програми, троянски коне, rootkits, spyware и друг зловреден (malware) софтуер от заразен компютър с помощта на антивирусни програми, anti-rootkit софтуер, anti-spyware софтуер, антивирусни скенери и др.