как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За Вирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност

avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Организации, защитаващи правата на децата в Интернет

>> Организации, защитаващи правата на децата в Интернет <<


     11. Child Rights Information Network (CRIN) - Това е международна организация, която предоставя информация за правата на децата в различни държави по света и тяхното нарушаване. Това е един наистина голям източник на информация. На сайта ще намерите и линикове към други организации като ENOC и European Children's Network, които също се занимават със защита на правата на децата.
     12. Innocence en danger - Това е още една международна организация, защитаваща правата на децата и бореща се срещу сексуалната им експлоатация. В сайта са поместени обяснения на специфични термини и друга полезна информация. В него ще намерите и линкове към много други източници на информация.
     13. Childnet International - Това е една от най-известните международни организации, които се стремят да запознаят родители, деца и учители с опасностите, които съществуват при използването на Интернет. Организацията поддържа няколко много професионално направени уеб сайта. Всеки сайт е насочен към определена аудитория и засяга опеределени проблеми (Интернет хулиганство, чат с непознати, теглене на пиратски файлове от Интернет, публикуване на снимки и др). На тях ще намерите видео уроци, брошури, документи и други ценни неща. Задължително трябва да посетите този сайт.
     14. National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC) - Това е голяма британска организация, която се бори срещу насилието върху деца. Организацията е създадена през 1884 г. В момента тя поддържа гореща линия във Великобритания, на която могат да потърсят помощ деца, които са жертва на насилие. Организацията също така е предоставила полезни документи със специализирани съвети към родители, бавачки и учители как да предпазят децата, за които се грижат от насилие. Специално за децата са създадени полезни сайтове, на които те могат да открият отговори на тревожни въпроси и да прочетат истории на други деца, които са били жертва на насилие. Разбира се, всичко е написано на английски език, но не е проблем родителите да прегледат внимателно въпросните сайтове и да обяснят на децата си как да се предпазят от недобронамерени хора и винаги да споделят с родителите си, ако нещо ги тревожи.
     15. Safer Internet Program - Това е програма на Европейския съюз, чиято цел е "създаване на по-безопасен Интернет за децата и борба с разпространението на нелегално съдържание в Интернет". Проектът финансира програмите Inhope и Insafe.
     16. The National Center for Missing & Exploited Children’s (NCMEC) - Тази организация е създадена през 1984 в САЩ. Нейните задачи са да помага в превенцията на отвличания на деца и тяхната сексуална експлоатация; да помага при издирването на изчезнали деца и да оказва съдействие на пострадали деца и техните семейства при възстановяването им от нанесени травми. Центърът поддържа сайта NetSmartz.org, който дава съвети на родители, учители, тийнейджъри и малки деца как да използват безопасно Интернет, мобилни телефони и др.

 

< страница 1 2 3 >