как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За Вирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност

avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Организации, защитаващи правата на децата в Интернет

>> Организации, защитаващи правата на децата в Интернет <<


     5. Media Awareness Network (MNet) - Това е канадска организация, предоставяща информация за това какво влияние оказват медиите и новите технологии (телевизиите, филмите, Интернет, видео-игрите, вестниците, музиката) върху начина на живот на децата. Представени са и статистически данни. Сайтът е разделен в две основни секции - за родители и за деца. В частта за родители са посочени съвети за какви опасности те трябва да обърнат внимание, когато децата им използват дадена медия. Това е един богат ресурс на информация, който е добре да се разгледа по-подробно. Въпреки че информацията се отнася за Канада, тя може да бъде използвана до голяма степен и за България. Трябва да се учим от опита на тези, които са по-напред от нас и да се опитаме да не допускаме грешките, които са допуснали те.
     6. CommonSenseMedia - Това е организация, която си е поставила за цел да предостави информация на родителите за това какво влияние оказват медиите върху развитието на децата им. Организацията е изградила каталози на филми, телевизионни предавания, игри, музика, уеб сайтове, книги и е създала възрастови рейтинги за всички тях. По този начин родителите могат да се ориентират кои игри или филми, например, са подходящи за техните деца.
     7. Entertainment Software Board - Това е организация, която извършва оценка на видео игри за различни платформи Windows, Playstation, X-box и т.н. Може да проверите рейтинга на дадена игра, която смятате да купите на детето си и да видите дали тя е подходяща за неговата възраст.
     8. ICRA (Internet Content Rating Association) е част от Family Online Safety Institute(FOSI). Организацията си е поставила за цел да създаде "по-безопасен Интернет за децата по света". За да се постигне това е необходимо съдържанието на уеб страниците в мрежата да бъде категоризирано. Точно с това се занимава ICRA. Тя не проверява съдържанието на уеб страниците, нито пък им поставя някакъв рейтинг. Вместо това, създателите на уеб сайтове попълват въпросник предоставен от ICRA и по този начин те самите категоризират своя сайт. Крайното решение дали децата могат да посещават такъв сайт или не е на родителите.
     9. Internet Watch Foundation (IWF) е британска организация, чиято цел е да ограничи разпространението на снимки на деца, които са обидни за тях и чието създаване и разпространение е незаконно. Организацията работи в сътрудничество с интернет доставчици, телекомуникационни компании, мобилни оператори, софтуерни доставчици, правителства и полицейски организации. Дейността й е основно на територията на Великобритания, но тя работи и в сътрудничество с чуждестранни организации. Сайтът на фондацията съдържа изключително полезна информация за софтуерните филтри за вредно за деца уеб съдържание, съвети към интернет доставчици, обяснения на термини като Identity Theft (кражба на самоличност). На сайта е предостaвена връзка и с българската гореща линия web 112.
     10. Safe Sites for Children - Този сайт съдържа каталог с уебсайтове, чието съдържание е подходящо за деца. Те са подредени по теми за по-голямо удобство.

 

< страница 1 2 3 >