как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За антивирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност

avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Безплатни защитни стени

>> Безплатни защитни стени <<

     За пореден път ще наблегнем на безплатните приложения, защото те могат да осигурят наистина добра защита на компютъра Ви.

     1. Comodo Firewall Pro – Това за мен е най-добрата защитна стена от трите посочени в този раздел. Тя се отличава с приятен и разбираем интерфейс и има нужда от сравнително малко системни ресурси (заета памет, натоварване на процесора). Въпреки че е безплатна, Comodo Firewall Pro притежава изключително богат набор от настройки, които са харктерни само за платени защитни стени. В първия момент може да Ви бъде трудно да се ориентирате в потребителския интерфейс (в последствие ще разберете, че всичко нужно е точно на мястото си), но за щастие от Comodo Group са създали подробен помощен файл и дори специален форум, в който може да потърсите отговор на Вашите въпроси. Това е и едно от съществените неща, които я отличават от други подобни безплатни защитни стени - има много добре осигурена поддръжка. Comodo Firewall Pro е пълно-функционална защитна стена и не е орязана версия на платен продукт.
     2. PC Tools Firewall Plus – Още една безплатна и много добра защитна стена. Програмата е пълно-функционална и се развива непрекъснато. Не използва много системни ресурси и е подходяща за домашни потребители. Има някои настройки, които ще са полезни и за професионалистите. Най-големият недостатък е липсата на упътване за потребителя - причината е, че защитната стена няма осигурена поддръжка от софтуерния разработчик, защото е безплатна. Въпреки това Ви препоръчвам да я разгледате - приложението е добро и може да Ви хареса.
     3. Sunbelt Kerio Personal Firewall – Известна безплатна защитна стена, набираща сила. След изтичане на пробния период на платената версия на програмата, се изключват част от функциите й и тя преминава в безплатната версия. За съжаление, този софтуер не съм го тествал и не мога да Ви разкажа повече подробности за него. Трябва да обърнете внимание какви точно са ограниченията на безплатната спрямо платената версия и ако те са съществени да се насочите към някоя от посочените по-горе защитни стени.

     Препоръчвам Ви да разгледате всички програми и да изберете тази, която ви допада най-много.