как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За антивирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност

avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Безплатни Антивирусни програми

>> Безплатни Антивирусни програми <<

     Представяме Ви кратък списък на безплатни за домашна и некомерсиална употреба антивирусни програми, които осигуряват добра защита и са подходящо решение, ако човек не може да си позволи платените алтернативи. Добър платен софтуер може да намерите в резултатите от тестовете на AV-Comparatives и Virus Bulletin.
     Трябва да сте наясно, че няма такова понятие като "Най-добрата Антивирусна програма". Използвайте тази, която Ви допада най-много. За допълнителна защита може да използвате антивирусни скенери, програми за откриване на шпионски софтуер и др.

     1. AVG Free AntivirusЛека антивирусна програма, която има опростен и добре структуриран интерфейс, няма нужда от много ресурси (подходяща е за по-слаби компютри) и обновява дефинициите си всеки ден. Тя ше Ви осигури добра антивирусна защита на компютъра. Въпреки че е безплатен AVG Free Antivirus е напълно функционален антивирусен софтуер. За съжаление все още не е преведена на български език.
     2. Avast Home EditionАнтивирусна програма с много добър сканиращ алгоритъм. Има интерфейс на български език и редовно обновява вирусните си дефиниции. Разполага и с опростен вариант на защитна стена, която филтрира трафика от отваряните уеб сайтове и Ви предпазва от известни Интернет атаки и червеи. Основният недостатък на Avast Home Edition е малко странният интерфейс, който е по-подходящ за видео плейър, отколкото за антивирусна програма ;). Въпреки това Ви препоръчваме да я инсталирате и да сканирате компютъра си, защото сканиращият й алгоритъм рядко пропуска вируси. Като друг недостатък на антивирусната програма трябва да споменем и факта, че безплатната версия не предпазва компютрите от стартирането на зловредни скриптове.
     3. Avira AntiVir Personal Edition ClassicАнтивирусна програма, която претърпя голямо развитие през последните години. Спасявала ме е в миналото и Ви препоръчвам да я разгледате. Avira е с приятен интерфейс и ъпдейтва вирусните си дефиниции редовно. Сканиращият й алгоритъм е много добър.

     Препоръчваме Ви да разгледате всички предложени антивирусни програми и да изберете тази, която ви харесва най-много. Посочили сме само три безплатни антивирусни програми, защото смятаме, че това са най-добрите, които съществуват в момента. Основната разлика между безплатните и платените версии на посочените антивирусни програми е поддръжката на алгоритми за откриване на шпионски, рекламен и друг подобен софтуер. Това не е проблем, защото има много добри безплатни програми, които заместват липсата на тази поддръжка.
     Може да прочетете статията Antivirus Software в Wikipedia, ако искате да научите повече за начина на работа на антивирусния софтуер, историята на компютърните вируси и други интересни неща.