как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За антивирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност

avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Антивирусни скенери и други разширения за уеб браузъри

>> Антивирусни скенери и други разширения
за уеб браузъри <<

     1. Dr.Web Link Checker – Това е разширение, чрез което могат да бъдат сканирани линкове и файлове директно от сървърите на Dr.Web Ltd, посредством контекстното меню на използвания от вас уеб браузър. Процесът на сканиране е много бърз. Налични са версии за IE, Mozilla, Mozilla Firefox, Opera. Изключително полезен е при сканирането на писма от непознати податели, файлове и линкове в непознати и съмнителни сайтове и др. Горещо Ви препоръчвам да си го инсталирате.
     2. McAfee Site Advisor - Разширение за уеб браузъри, чрез което може да разберете дали сайтовете в резултатите от уеб търсачки като Google и Yahoo са безопасни. Освен това приложението Ви предупреждава, ако отворите страница, за която има данни, че не е безопасна. Site Advisor се поддържа от компанията McAfee - производител на антивирусен софтуер. Тя непрекъснато сканира нови уебсайтове за зловреден софтуер. Препоръчвам Ви да инсталирате плъгина, защото той е още едно средство за защита на Вашия компютър и данните, които се съхраняват на него.
     3. Trend Protect - Този плъгин е подобен на McAfee Site Advisor и се отличава от него с възможността си за разделение на съдържанието на сайтовете в определени категории. Потребителят има възможност да посочи кои от тях да бъдат маркирани като нежелани (наркотици, секс, алкохол, оръжие, хазарт и др). По този начин може да се ориентирате по-добре в резултатите от търсения в Google и Yahoo.
     Направих сравнение между информацията показвана от Trend Protect и McAfee Site Advisor за едни и същи сайтове и се оказа, че в повечето случаи тя съвпада. В редките разминавания, продуктът на McAfee се справи по-добре. Като цяло мога да заключа, че има още какво да се желае от Trend Protect, но с възможността за категоризиране на сайтове определено са с една идея по-напред. Site Advisor съществува по-отдавна и е нормално да се справя по-добре в откриването на вредни сайтове.
     4. Trend Micro Email ID - Много полезна програма, която при писането на тази страница е все още в бета версия, но със сигурност има добро бъдеще. Email ID проверява автентичността на писмата, получени във вашата електронна поща - най-вече тези от компании като Paypall, Ebay и др., чиито клиенти често са жертва на фишинг (phishing) атаки. Ако писмата наистина са изпратени от тях, се показва специална иконка пред линка към всяко едно от тях. Ако решите да си я инсталирате трябва да имате много добра Интернет връзка и съвременен компютър. Стара машина от преди 5-6 години не е подходяща, защото са необходими повече памет и процесорна мощ. Също така трябва да имате в предвид, че не се поддържат български пощи като mail.bg и abv.bg. Ако имате регистрация в Gmail, Yahoo Mail, MSN Hotmail и други гиганти в този бизнес, ще може да се възползвате от предимствата на Trend Micro Email ID. Точните системни изисквания са предоставени на страницата на продукта.