как да се предпазим от заразяване с компютърни вируси
virus defence - безплатни антивирусни програми
Форум
Полезни линкове
Приятели и партньори
компютърни вируси
За Вирусна защита
софтуер за сигурност и оптимизация
Карта на сайта
компютърни вируси - oпределение и видове
За Вирусна защита
определения и термини за компютърна сигурност
компютърни вируси
софтуер за оптимизация на компютри
Полезни линкове
антивирусни лаборатории. Онлайн тестове за сигурност
информация за компютърни вируси и интернет измами
интернет измами и кражби
онлайн тестове на антивирусни програми и защитни стени
криптография - кодиране на данни
Приятели и партньори
възстановяване след срив на системата
признаци на заразяване с компютърен вирус
изтриване на компютърни вируси
софтуер за сигурност и оптимизация
софтуер за сигурност

avast! на Български
Irontrees.com
Търсене
Реклама
Нагоре
Copyright 2007-2008 © Virus Defence | Софтуерни филтри за уеб съдържание, неподходящо за деца

>> Софтуерни филтри за уеб съдържание,
неподходящо за деца <<

     Използването на филтри за съдържание е важна част от предпазването на децата от неподходящо за тях Интернет съдържание, но не е достатъчно. Част от родителите се заблуждават, че трябва да инсталират подходяща защитна програма на компютъра и всичко ще е наред. Но не е така. Те не могат осигурят пълна защита. Освен това децата, които имат добра компютърна грамотност лесно могат да заобиколят защитата на филтриращия софтуер.

     1. Content filter - От тази статия на Wikipedia ще разберете повече за програмите, създадени да ограничават достъпа до определен тип уеб страници.
    2.
Child Defender - Български безплатен филтър за Интернет съдържание. Наличен е в два варианта - пълен, подходящ за инсталиране на домашни компютри и съкратен - за публични компютри в интернет зали, библиотеки и др.
     3. Parental Control Bar - Безплатен филтриращ софтуер. Той е създаден и се поддържа от организацията WRAAC.org. Софтуерът използва база данни на ICRA - известна организация за категоризиране на Интернет съдържание.
     4. Net Alert Free Filters - Net Alert е част от политика, водена от правителството на Австралия, за превенция на онлайн престъпления, особено тези срещу деца. Като част от тази политика правителството предоставя безплатни филтри за австралийските граждани. Използването на тези филтри извън Австралия е забранено. IP адресът на всеки, който иска да свали софтуера се сканира и се проверява дали е австралийски. Тази защита не е много ефикасна, ако се използва австралийски прокси сървър. Ако сте българин, който живеее в Австралия, можете да се възползвате от тези филтри.
     5. Tools for Families - Тук ще намерите списък със софтуер за защита на деца от неподходящо Интернет съдържание. Предоставена е кратка информация за всяка програма. Преди да решите да купите някоя от тях, се уверете че работи добре и превъзхожда безплатния софтуер, посочен по-горе.